Шведська компанія IKEA пообіцяла перевірити мережу постачання деревини в Україні після розслідування Earthsight про використання компанією незаконної деревини з Карпат.

У компанії запевнили, що не виготовляють меблі з незаконної деревини, пише Reuters. У звіті Earthsight стверджує, що незаконну деревину використовували для виробництва стільців Terje та Ingolf.

«Ми визнаємо, що незаконна лісозаготівля залишається широко розповсюдженою глобальною проблемою, і ми активно працюємо над упровадженням заходів для перевірки законності наших постачальників», − розповів виданню торговий представник IKEA.

Він додав, що зараз компанія почала незалежний аудит постачальників в Україні.

Також в ІКЕА заявили, що деревина з України становить менш як 1% від усієї деревини, яку отримує компанія з усього світу на виробництво меблів.

Екологічна організація провела розслідування й виявила, що продає стільці з деревини, отриманої від незаконних рубок у лісах українських Карпат. Протягом 18 місяців Earthsight проводила розслідування: брали інтерв’ю в українських чиновників, працівників лісової промисловості та активістів.


У травні IKEA запустила онлайн-продажі в Україні, але пізніше через великий попит тимчасово обмежила можливість оформлювати нові замовлення на українському сайті.

Перший в Україні магазин IKEA відкриють у торговому центрі Blockbuster Mall на проспекті Степана Бандери. Магазин відкриють у форматі city store.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі