У новому Генплані Києва розробники передбачили будівництво багаторівневих транспортних розв’язок. Їх будуватимуть на лівому березі та околицях міста, повідомили в комунальній організації «Київгенплан».

Будівництво багаторівневих транспортних розв’язок заплановано на Харківській площі та на перетині вулиці Бориспільської з Харківською трасою, на проспекті Романа Шухевича, вулицях Братиславській та Оноре де Бальзака, на Дарницькій площі, на вулиці Привокзальній, поблизу станції метро «Чернігівська», на проспекті Академіка Палладіна, Великій окружній дорозі, на площі Валерія Марченка.

«Розробники проєкту Генплану вирішили відмовитися від будівництва транспортних розв’язок у різних рівнях у центральній частині міста. У межах Малої кільцевої дороги (проспект Валерія Лобановського, вулиця Олени Теліги тощо) передбачається звести їх лише на подовженні Залізничного шосе. Виняток становить розв’язка на площі Героїв Великої Вітчизняної війни та передмостова правобережна розв’язка на Подільському мостовому переході», – розповів начальник комунальної організації «Київгенплан» Сергій Броневицький.