24 червня в Україні зафіксували новий антирекорд за кількістю нових хворих на коронавірус – 940 нових випадків за добу. Через це МОЗ почало розгортати в Україні лікарні другої хвилі, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Це роблять, щоб забезпечити медичною допомогою усіх людей, які потребують госпіталізації, МОЗ почало розгортати в Україні лікарні другої хвилі.

«Ми вже працюємо над розгортанням лікарень другої хвилі, які будуть надавати допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Тобто ми вже усвідомлюємо, що в деяких областях зростає кількість пацієнтів, яких госпіталізують. А в лікарні забирають лише людей із важким перебігом хвороби, тобто це не безсимптомний перебіг. Тому нам треба розгортати лікарні другої хвилі», – каже Степанов.

Додає, що вже другий тиждень поспіль в Україні зростає кількість нових випадків COVID-19. При цьому, збільшилася кількість хворих на пневмонію – за минулу добу виявили 958 осіб.

Лікарні першої хвилі для хворих на коронавірус налічують 23 тисячі ліжок у всій Україні. З них зайнято хворими лише 3 895, каже головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Тобто 80 % ліжок першої хвилі ще вільні.

Друга хвиля передбачає 11 576 ліжок, які готові приймати хворих на коронавірус.

З початку пандемії в Україні зафіксовано 39 014 випадків коронавірусу, з них 1051 летальний, 17 409 пацієнтів одужало. В Україні провели 594 602 тестування методом ПЛР, ще 154 092 − методом ІФА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі