У чотирьох областях на Заході України через повінь затопило будинки, зруйнувало дороги та мости. Негода в регіоні триває третій день і призвела до жертв, повідомили в ДСНС України.

Найбільше постраждали Івано-Франківська, Чернівецька та Львівська області. Також підтопило території у Закарпатській області.

На Івано-Франківщині випало до 70% місячної норми опадів, кажуть у МВС. Річка Дністер піднялася майже на 7 метрів: це спричинило потужні потоки, які на своєму шляху руйнували, дамби, мости й переходи. На Івано-Франківщині підтопило понад 200 населених пунктів, майже 5 тисяч будинків, зруйновано 110 кілометрів доріг і 90 мостів. До 29 селищ немає проїзду. Також в області від стихії загинули три людини, одна – зникла безвісти.

У Чернівецькій області найбільше постраждали Новоселицький, Герцаївський і Кіцманський райони. На Львівщині постраждали Стрийський, Старосамбірський і Жидачівський райони. Загалом у трьох областях пошкоджено 429,7 кілометра автодоріг і 130 мостів, порушено транспортне сполучення із 34 населеними пунктами.

Через негоду пошкоджено залізницю на перегонах Яремче-Микуличин і Микуличин-Ворохта: тому з 23 червня тимчасово зупинили рух приміських поїздів № 6402/6401 Івано-Франківськ - Ворохта - Івано-Франківськ, повідомив міністр транспорту Владислав Криклій.

Для подолання наслідків негоди на Заході МВС направило додаткові сили та авіацію.

25 червня на Прикарпатті відбудеться позачергове засідання Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке очолить прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Вирішуватимуть, як надати гуманітарну допомогу постраждалим районам.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: ДСНС України, МВС