У Києві дозволили відкрити ресторани, кафе, кінотеатри, театри та басейни, повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Як ви знаєте, уряд дозволив і міська влада згідно з цим видала розпорядження про відновлення роботи у столиці: ресторанів (без дитячих кімнат), кафе, басейнів – для індивідуальних тренувань. А також проведення культурних і мистецьких заходів кількістю до 10 осіб. Можуть працювати й театри та кінотеатри – з обмеженою кількістю відвідувачів і дотриманням дистанції між ними», – розповів Кличко.

Згідно з розпорядженням КМДА, культурні заходи можна влаштовувати без фан-зон, а лише на сидячих місцях. Відстань між сидіннями має бути не менше 1,5 метри. Дозволяється лише один відвідувач на 5 м².

Комісія з надзвичайних ситуацій визначила правила, за якими можуть працювати ці заклади. Водночас місто може повернутися до обмежень, якщо епідеміологічна ситуація погіршиться.


 З 22 червня в Україні почали діяти оновлені умови для послаблення карантину в областях, за якими Київ тепер може послаблювати карантин.

 Пізніше влада міста дозволила ресторанам та кафе приймати гостей усередині приміщень.

 Кінотеатри були закриті з 17 березня – понад три місяці. Читайте, як кінотеатри готують до відкриття та як дотримуватимуться заходів безпеки в умовах карантину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі