Під велопішохідним мостом над Володимирським узвозом хочуть побудувати готельний комплекс: суд у Києві дав дозвіл компанії-орендарю на будівництво, повідомляють «Наші гроші» з посиланням на постанову суду.

Ділянка під мостом (Володимирський узвіз, 6) площею 0,4546 гектарів перебуває в оренді в компанії «Етрекс».

Дозволив проєктувати готель на цій ділянці Шостий апеляційний адміністративний суд: він зобов’язав Департамент містобудування та архітектури КМДА надати «Етрекс» містобудівні умови й обмеження для проєктування.

Готельний комплекс проєктує компанія DeVision. Ось який вигляд він може мати:

У 2019 році Департамент містобудування відмовив «Етрекс» у видачі дозволу на проєктування через «невідповідність намірів забудови вимогам Генплану». «Етрекс» оскаржив це в Окружному адмінсуді міста Києва, але там теж відмовили. «Етрекс» звернувся до Шостого апеляційного адміністративного суду. Суд вирішив, що можна будувати.

Готель хочуть будувати на ділянці під мостом / Андрій Баштовий для The Village Україна

У Міністерстві культури виступили проти будівництва готелю. «Міністерство культури та інформаційної політики України вважає неприпустимими будь-які дії органів державної влади, зокрема судової, які сприятимуть незаконній забудові в охоронній зоні об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Софії Київській і Києво-Печерській лаврі. Володимирський узвіз розташований у її межах», – кажуть там.

Додають, що таке будівництво вважатиметься незаконним і кажуть, що будуть стежити за ситуацією.


Велопішохідний міст між Володимирською гіркою та аркою Дружби народів відкрили у 2019 році. Його вартість становить 275 мільйонів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі