Київ і ще десять областей можуть послаблювати карантинні обмеження, свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

З 22 червня в Україні почали діяти оновлені умови для послаблення карантину в областях, за якими Київ тепер може послаблювати карантин.

У Києві заповненість ліжок у лікарнях не перевищує 50%, середня кількість тестувань на коронавірус становить 96 на 100 тисяч населення (норма − понад 24 на 100 тисяч).

Коефіцієнт нових випадків коронавірусу та динаміка зростання цих випадків у місті також відповідає умовам для послаблення карантину.

Також до послаблення карантину готові Вінницька, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька та Черкаська області. У цих областях чотири показники відповідають нормі.

Дозвіл на перехід до наступного етапу адаптивного карантину – серед іншого: відкриття барів, ресторанів і кафе для роботи в залах – можливий після ухвалення відповідного рішення міською владою. У випадку Києва – після рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


 За останню добу в Україні виявили 681 новий випадок коронавірусу, у Києві − 43 випадки. Загалом у країні вже понад 37 тисяч випадків COVID-19.

Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня: у регіонах самі визначатимуть посилювати чи послаблювати обмеження.

 Раніше в Києві вирішили не послаблювати карантин через епідеміологічну ситуацію, а закладам не дозволили відкритися і приймати відвідувачів у приміщенні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Шакун для The Village Україна