Власники закладів харчування та магазинів повинні тестувати своїх працівників ІФА-тестами на коронавірус. Таке рішення ухвалив штаб із надзвичайних ситуацій Києва, повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Це тести, що визначають наявність в організмі антитіл до вірусу. Такі тести потрібно робити раз на місяць. Оскільки йдеться про людей, які працюють в компаніях із великою кількістю відвідувачів. І де висока ймовірність інфікування коронавірусом», – пояснив Кличко.

Він розповів, що місто збільшує кількість тестувань на COVID-19, тому що все більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу та запаленням легень.

За даними КМДА, Київський лабораторний центр МОЗ зробив майже 40 тисяч досліджень ПЛР-тестів. Також такі ж дослідження роблять у ще чотирьох комунальних лікарнях Києва, а також у приватних і державних клініках.

«Показник тестування у столиці – найвищий в Україні й становить 67 тестів на 100 тисяч мешканців міста», – додав Кличко.


Раніше Кабмін дозволив ресторанам і кафе з 5 червня повноцінно відновити роботу. Водночас у Києві та Київській області заклади громадського харчування не змогли відновити роботу через епідситуацію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна