Українська компанія SkyUp планує з 1 липня відкрити авіарейси до міст Грузії та Албанії, пише «Інтерфакс-Україна».

Згідно з розкладом авіакомпанії, SkyUp з 1 липня відновить польоти з Києва до Тирани, з 2 липня − у Батумі та Тбілісі.

З 16 липня компанія літатиме з Харкова та Одеси у Тбілісі, а з 17 липня − зі Львова, Одеси, Харкова в Батумі. Із Запоріжжя в Батумі український лоукостер літатиме з 21 липня.

SkyUp радить пасажирам до придбання квитків перевірити вимоги в’їзду до країн і правила повернення в Україну. А якщо пасажир купить квиток до країни, де заборонені польоти з України, авіакомпанія поверне кошти, але це може тривати до пів року.

За даними компанії, з березня 2020 року SkyUp отримав близько 286 тисяч звернень щодо компенсації за невикористані квитки через заборону польотів. Пасажири вже отримали 13,1 тисячі євро та 1,9 мільйона гривень відшкодувань.


З 5 червня в Україні запустили внутрішні авіарейси, а з 15-го дозволили міжнародні.

Раніше Wizz Air оголосив про відновлення роботи своєї бази в міжнародному аеропорту «Київ». Авіакомпанія відновить перельоти з України в Угорщину, Німеччину, Данію, Естонію, Грецію й Британію.

 Ryanair і Swiss відновили польоти до Києва з 21 червня після тримісячної перерви, а Turkish Airlines літатиме з 1 липня.

Також МОЗ опублікувало перелік країн «червоної» й «зеленої» зон: після відвідування перших потрібно відбути карантин або самоізоляцію. Люди, які прибувають до України із «зеленої зони», можуть не проходити самоізоляцію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: SkyUp