Шведська компанія з виробництва меблів IKEA планує встановити сонячні панелі на одному із своїх маркетів в Австралії, щоб повністю забезпечувати його енергією, пише Bloomberg.

Сонячними панелями планують також покрити спеціально побудовані автостоянки. Відтак, компанія зовсім не потребуватиме центрального енергопостачання.

«Мова йде про використання наших комерційних будівель для виробництва чистої енергії [...] Фактично ми також станемо компанією з виробництва енергії», – коментує Ян Гардберг, генеральний директор IKEA Australia.

Працівники встановлюють сонячні панелі на магазині IKEA / IKEA 

Вибір Австралії обумовлений тим, що у цій країні велика кількість сонячного світла, а також. Враховуючи також сильний вітрової ресурс, в Австралії в останні відбувається бум у сфері зеленої енергетики.

IKEA інвестує в поновлювану енергію для забезпечення своєї діяльності уже понад 10 років. Найбільший франчайзі компанії, Ingka Group, планує виробляти більше ще відновлюваної енергії, ніж споживає в 2020 році. Ingka інвестувала близько 2,8 млрд доларів у вітрову і сонячну енергетику в останні 10 років.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі