Наводницьку вежу Київської фортеці на вулиці Старонаводницькій, яка зараз у занедбаному стані, почнуть ремонтувати й укріплювати, повідомив депутат Київради Ярослав Діденко.

Роботи з реставрації замовив музей «Київська фортеця». Їх проведе «Київське міжобласне спеціальне науково-рестовраційне об’єднання» (визначили за конкурсом на Prozorro)

Місто виділило на це 10 мільйонів 800 тисяч гривень.

Наводницька вежа на Печерську / kievtime.com

У 2018 році на сайті Київради з’явилася петиція із закликом відновити вежу. Та вона не зібрала потрібної кількості голосів.

Ярослав Діденко

Також у 2018 році у КМДА заявили, що планують відреставрувати весь комплекс «Київська фортеця» на Печерську й перетворити його на громадський простір.


Вежа на Старонаводницькій – частина фортифікаційних споруд Київської фортеці. Будувалася у 1833–1839 рр. як оборонна казарма для кількох армійських рот. 

Після здобуття Україною незалежності використовувалася для військових потреб, потім стояла порожньою. У 2002 році вежа ввійшла до складу музею «Київська фортеця». З того часу в занедбаному стані.

Київська фортеця – київська історико-архітектурна пам’ятка, розташована в Печерському районі, включає комплекс фортечних споруд XVIII–XIX століття.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі