В Олекандрівській лікарні переповнена реанімація через хворих на коронавірус, розповіла головна лікарка Олександрівської лікарні Людмила Антоненко в ефірі «1+1».

«Переповнене відділення реанімації. Останній місяць вісім-десять важких хворих, з яких від одного до трьох інфікованих перебувають на апараті штучної вентиляції легень. Зменшення кількості смертей ми не спостерігаємо. Важка категорія хворих з вираженою дихальною недостатністю помирають», розповіла Антоненко.

Вона додала, що лікарі вже чітко розрізняють симптоми коронавірусу в хворих навіть до надходження результатів тестів. «Клінічна картина типова. Великий відсоток хворих на COVID-19 надходять до лікарні з високою лихоманкою відразу. Ми її вже відрізняємо від пневмонії, яка також спостерігається. Навіть якщо немає позитивного ПЛР-тесту, то є клінічна картина. Є певні зміни на комп’ютерній томографії легень», розповіла Антоненко.

Головна лікарка Олександрійської лікарні застерігає людей від нехтування карантином. «Збільшення інфікованих хворих пов’язане з ігноруванням і нехтуванням усіх заходів, які були визначені карантином. Тільки з цим», додала вона.


За минулу добу в Україні виявили 921 новий випадок коронавірусу – це новий антирекорд. Уперше за час епідемії добова кількість нових хворих перевищила 900.