У Польщі комп’ютерну гру This War of Mine внесуть у перелік рекомендованого списку літератури у школах. Це рішення прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького, повідомляє «Радіо Польща».

Відтак, Польща стане першою країною, у якій комп’ютерна гра буде у каноні шкільних предметів.

«Сьогодні думаємо над тим, аби зміст комп’ютерних ігор входив до необов’язкового списку шкільного читання, щоб молодь могла використовувати ігри для уявлення різних ситуацій не гірше, ніж читаючи книжки», – каже польський прем’єр.

Гру мають помістити в перелік рекомендованого (а не обов’язкового до читання) списку літератури для учнів середніх шкіл, починаючи з 2020/2021 навчального року.

This War of Mine радитимуть до проходження старшокласникам, які вивчають історію, культуру, соціологію, філософію та етику. Їм нададуть безкоштовний доступ до гри.

This War of Mine – продукт польського розробника відеоігор 11 bit studio, щоб базується у Варшаві. Це симулятор виживання під час війни у вигаданому місті вигаданої держави. Герої – мирні жителі, що опинились у напівзруйнованому будинку. Щоб вижити, їм треба дістати в охопленому війною місті засоби для існування.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі