Авіакомпанії у всьому світі призупиняють повністю або частково продаж алкоголю на борту, щоб зменшити ризики інфікуватися коронавірусом, пише CNN.

Таке нововведення вже застосували авіакомпанії Easyjet і KLM у Європі, Delta Air Lines і American Airlines у США, австралійський авіаперевізник Virgin Australia та гонконзький Cathay Pacific.

Це роблять для того, щоб мінімізувати взаємодію між екіпажем і пасажирами та створити більш безпечну подорож для усіх. Адже пасажир у салоні літака постійно має перебувати в масці, окрім того, коли їсть і п’є. Відтак це спосіб продовжити перебування пасажирів у масках.

Багато авіакомпаній обмежують вибір напоїв лише звичайною водою.

British Airways призупиняє продаж алкоголю лише для економ-класу. А ірландський лоукостер Ryanair, який літає і з України, заборонив алкоголь повністю.

Заборона на продаж алкоголю в літаках тимчасова, кажуть авіаперевізники, які її запровадили.


З 5 червня в Україні запустили внутрішні авіарейси, а з 15-го дозволили міжнародні. Зокрема, аеропорт «Київ» відновлює роботу й частину авіарейсів, а з «Борисполя» запустять перші 15 рейсів після відновлення авіасполученняЗ 15 червня в Україні також відновлять роботу пункти пропуску в усіх аеропортах.

Ось вимоги для відновлення польотів під час карантину з 15 червня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі