Уряд хоче посилити відповідальність за перебування в громадському транспорті чи громадських місцях без маски. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ми [Кабінет Міністрів] плануємо виносити на засідання уряду й у Верховну Раду питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму в приміщеннях і громадському транспорті. Дуже важливо постійно комунікувати з суспільством з метою дотримання цих соціальних заходів», – каже Шмигаль.

Пасажири метро в перший день роботи після суворого карантину / Костянтин Гузенко для The Village Україна

«Людям треба роз’яснювати ці питання. Щодо дотримання соціальної дистанції, щодо дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними», – додає прем’єр.

Він також звернувся до голів облдержадміністрацій, просить ужити заходів, аби не допустити ще більшого поширення COVID у регіонах.

Кошти на маски виділяються, усі необхідні засоби закуповуються  додає Шмигаль.


Останній тиждень в Україні кількість інфікованих коронавірусом зростає. 13 червня був перший антирекорд,  коли зафіксували 753 нові випадки COVID-19 за добу.

Через зростання кількості інфікованих у Києві планують знову посилити карантин. За яких умов, пояснює радник міського голови Володимир Бондаренко.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі