У всіх підрозділах поліції встановлять систему цілодобового контролю за поліцейськими − повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Додають, що система Custody Records покликана уникнути порушень прав затриманих і гарантуватиме їхню безпеку.

«Головне завдання системи − гарантування прав і свобод кожної людини, яка звернулася, була запрошена або доставлена в підрозділ поліції. Механізм онлайн-реєстрації затриманих дозволить, починаючи з моменту фактичного затримання, подачі скарги, контролювати дії посадових осіб у режимі 24/7», − пояснив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За проєктом, з’явиться нова посада − інспектор з прав людини. Він перевірятиме дотримання прав людини, контролюватиме роботу поліцейських і вестиме електронну базу даних.

Наразі Custody Records уже працює в пілотному режимі в ізоляторах у Дніпрі, Херсоні, Кропивницькому та Сарнах. Однак у МВС планують розширити її роботу не лише в ізоляторах, а й у всіх підрозділах поліції.


 Двох поліцейських Кагарлицького відділення поліції звинувачують у зґвалтуванні й побитті жінки. За даними Держбюро розслідувань, один з поліцейських у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. 

Голова Нацполіції звільнив поліцейських, які підозрюються в скоєнні злочину, відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу й розформував підрозділ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна