З 15 червня в Україну дозволили в’їжджати іноземцям, які не є громадянами країн «зі значним поширенням COVID-19 й не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів», повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Відсьогодні Держприкордонслужба України відновила пропуск іноземців на територію України. Проте не пропускатимуть іноземців, у яких не буде поліса страхування витрат, пов’язаних із лікуванням COVID-19 та обсервацією.

Зараз Держприкордонслужба України очікує на «Перелік держав зі значним поширенням COVID-19» від Міністерства охорони здоров’я. З цього переліку будуть пропускати іноземців до України, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома».

«Для ухвалення рішення щодо обсервації іноземців, які не дали згоди на самоізоляцію, прикордонники будуть інформувати компетентні органи», – додали у МВС.


З 5 червня в Україні запустили внутрішні авіарейси, а з 15-го дозволили міжнародні. Зокрема аеропорт «Київ» з 15 червня відновлює роботу та частину авіарейсів.

З 15 червня Україна відновить авіасполучення за кількома туристичними напрямками: зокрема в Туреччину, Грецію, Кіпр, Чорногорію, Хорватію та Грузію. Рейси в Італію й Іспанію поки не планують відновлювати через епідемію коронавірусу.

Державіаслужба розробила вимоги для відновлення польотів під час карантину з 15 червня.