Франція з 1 липня поступово відкриє свої кордони для країн, що не входять до Шенгенської зони. Про це повідомили у спільній заяві міністри внутрішніх справ Крістоф Кастанер і закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан, пише France24.

Кордони країни закрили з середини березня, щоб зупинити поширення пандемії коронавірусу, але Єврокомісія рекомендувала країнам ЄС відкрити кордони для країн Балкан з 1 липня.

«Це відкриття [кордонів] буде поступовим і змінюватиметься залежно від епідеміологічного стану в кожній з країн, та відповідно з тими домовленостями, які будуть узгоджені на європейському рівні», − сказали міністри.

З 15 червня Франція відкриє кордони з іншими країнами Шенгенської зони і скасує всі прикордонні обмеження. До Шенгенської зони входять 22 країни ЄС, а також Норвегія, Ісландія, Швейцарія та Ліхтенштейн.

За даними Worldometers, у Франції зафіксували 156,8 тисяч випадків коронавірусу, з них 54,6 тисяч випадків − активні. Одужали 72,8 тисяч людей.

У Франції поступово знімають карантинні обмеження через сповільнення нових випадків COVID-19. З 1 червня дозволили роботу закладів, а також подорожі на відстань понад 100 кілометрів від дому.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі