Міністерство охорони здоров'я 12 червня офіційно дозволило святкувати весілля. Але за умови дотримання обмежувальних заходів, повідомив глава МОЗ Максим Степанов.

«Святкувати [весілля] можна, якщо ви дотримуєтеся встановлених обмежувальних заходів. Зокрема це соціальна дистанція. По можливості, розумію, що це весілля. А також користування антисептиками і інші заходи», – каже Степанов.

Він додав, що святкування дозволене, якщо на заході перебуває не більше 10 осіб.

Попри карантин, українці все одно одружуються і влаштовують весілля. В Одесі за 2 місяці карантину до РАЦСу подали 46 заяв на реєстрацію шлюбу, а у Вінниці – 104.

У Львові 22 квітня відбулося перше в Україні онлайн-весілля: святкування проходило дистанційно та з дотримання усіх карантинних заходів.


 Наступний етап послаблення карантину в Україні почався з 10 червня. Та МОЗ дозволило перехід до цього етапу в областях зі сприятливою епідеміологічною ситуацією. Новий етап включає відновлення роботи готелів і санаторіїв, баз відпочинку, окрім дитячих таборів, і закладів культури.

Раніше Кабмін дозволив ресторанам і кафе з 5 червня повноцінно відновити роботу. Водночас в Києві та Київській області заклади громадського харчування не змогли відновити роботу через епідситуацію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі