Почали демонтаж частини ТРЦ на проспекті Леся Курбаса, після того, як забудовник згодився прибрати опору, яку незаконно побудували на дорозі.

За 2 дні після того, як забудовник згодився знести опору, почали її демонтаж / КМДА

«Замовник не отримував і не міг отримати погодження будувати на дорозі. До того ж фахівців «Київавтодору» спочатку не допустили на об’єкт для огляду й оцінки [...] Учора під вечір забудовник розпочав роботи з демонтажу конструкції з проїжджої частини. І також відновить там дорогу», – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

На проспекті Леся Курбаса, 20, іде будівництво другої черги ТРЦ «Апрель». На початку червня мешканці району помітили, що одна з опор майбутнього ТРЦ зайняла проїжджу частину.

Через це «Київавтодор» звернувся до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, прокуратури Києва та поліції. Тоді забудовник ТРЦ на проспекті погодився знести опору, яку звели на проїжджій частині.

Будівництво ТРЦ «Апрель», під час якого забудували дорогу / Андрій Мадика

Земельну ділянку для зведення ТРЦ Київрада виділила ще у 2010 році. Усередині будівлі ТРЦ «Апрель» планують розмістити станцію швидкісного трамвая ТРЦ «Кільцева дорога». Планується, що платформа буде розташована всередині будівлі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі