В Україні запустили проєкт «Мій телефонний друг». Його мета – підтримка людей, які опинилися на самоті. За запуск відповідають ЮНІСЕФ та «Українська Волонтерська Служба».

Волонтери проєкту телефонуватимуть самотнім людям літнього віку, людям із інвалідністю або багатодітним батькам, щоб підтримати їх або просто дізнатися, як у них справи.

«Пандемія COVID-19 не лише висвітлила проблему самотності, а й загострила її. Виходити на вулицю й зустрічатися зі знайомими досі ризиковано для багатьох людей. «Мій телефонний друг» кидає виклик самотності», – коментують автори проєкту.

Стати волонтерами закликають усіх охочих, зокрема молодь. «Телефонне волонтерство виконує індивідуальне та суспільне завдання. З одного боку, проєкт покликаний поліпшити життя конкретних людей, які завдяки спілкуванню відчуватимуть причетність, отримуватимуть інформацію не тільки «з телевізора» й легше переживатимуть кризові періоди. Водночас телефонне волонтерство є інструментом підвищення соціальної довіри», – каже координаторка проєкту Анна Бондаренко.

Український проєкт за основу взяв досвід аналогічної ініціативи у Великій Британії, яка зібрала 250 тисяч волонтерів.

Проєкт впроваджують за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


 В Україні в лютому запрацювала гаряча лінія для запобігання домашньому насильству. Також хочуть запустити гарячу лінію для запобігання самогубствам.

У мене немає грошей на психотерапевта. Як отримати безкоштовну підтримку, читайте в матеріалі The Village Україна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі