Google Maps надсилатиме водіям сповіщення про обмеження в різних країнах, наприклад, якщо вони будуть наближатися до кордонів цих країн.

Після запуску навігації на екрані з’явиться сповіщення про те, як карантинні обмеження можуть вплинути на маршрут. Спочатку таку функцію запустять у Канаді, США й Мексиці.

Сервіс вирішили оновити й додати нові функції через коронавірус, щоб користувачі могли безпечніше послуговуватися транспортом – повідомили в Google.

В оновленій версії додатку з’являться також сповіщення для пасажирів громадського транспорту.

«Дістатися з пункту А до пункту Б може бути складніше в ці дні. Через COVID-19 ще важливіше знати, наскільки може бути переповнений залізничний вокзал у певний час або чи курсує автобус за обмеженим розкладом», − розповідають у Google.

Google Maps попереджатиме, чи потрібно носити маску в громадському транспорті, чи є певні обмеження в поїздках.

Спочатку такі повідомлення запустять в Аргентині, Австралії, Бельгії, Бразилії, Колумбії, Франції, Індії, Мексиці, Нідерландах, Іспанії, Таїланді, Великій Британії та США.

Водночас у Google додали, що показуватимуть сповіщення в тих країнах, де місцева влада й уряди надали інформацію компанії про обмеження.

У Google Maps можна відслідкувати, наскільки заповнені автобуси чи поїзди, а також перевірити, коли зупинки громадського транспорту найбільш чи найменш людні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі