У Дніпровському районі Києва комунальники встановлять контейнери для сортування сміття. Мешканці району можуть подати заявку на встановлення контейнерів, повідомляють у КП «Київкомунсервіс».

Контейнери встановлюватимуть біля будинків, які входять до зони обслуговування КП «Київкомунсервіс».

Мешканці району можуть подати заявку на встановлення за лінком.

Щоб комунальники встановили такий контейнер, необхідно, щоб біля будинку був вільний простір 4 х 2 метри та можливість в’їзду для автівок, що вивозять сміття (контейнер піднімають на висоту мінімум 6 метрів).

На кожен контейнер нанесуть інформацію для якого виду відходів він призначений і контактний номер телефону для подачі інформації щодо заповненості.

У контейнер для збору скла можна викидати цілі та биті скляні банки, віконне скло, пляшки з-під напоїв, ліків і косметики. Не можна викидати порцеляну, кераміку, дзеркала та будь-які лампочки.

У контейнер для збору пластику можна викидати пластикові пляшки та упаковку зі всіма цифрами, окрім 3 та 7, пакети із супермаркетів, плівку стрейч, бульбашкову та поліпропіленову плівку, одноразові стаканчики та контейнери. Не можна викидати предмети, які містять папір або метал, сильно забруднені жиром речі


У Києві протягом 2020 року планують встановити 1 тисячу таких контейнерів.