За перші п’ять днів роботи камери автофіксації у Києві зафіксували 200 тисяч порушень. В поліції наголошують, що з кожним днем, кількість випадків недотримання правил ПДР знижується, пише «Радіо Свобода».

«Якщо порівняти з попереднім періодом тестування системи, то в деякі дні кількість порушень сягала більше ста тисяч. Якщо говоримо про перший день роботи системи, то це було 57 тисяч, далі менше», – розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, наразі вдається досягати запланованого ефекту від системи фото- та відеофіксації, однак правоохоронці не виключають, що надалі можуть бути коливання у кількості порушень.


Пілотний проєкт запустили в Києві 12 березня. Тоді в столиці за кілька годин зафіксували понад 30 тисяч порушень правил дорожнього руху.

Повноцінно систему автоматичної відеофіксації запустили 1 червня. Запуск мав стартувати раніше, та його перенесли через карантин.

За перші 17 годин роботи системи автофіксації порушень правил дорожнього руху в Києві зафіксували 35,7 тисяч порушень.

50 відеокамер встановлені в Києві та на магістралях Київської області в місцях концентрації ДТП із тяжкими наслідками. Перелік адрес можна переглянути тут.

Які порушення ПДР розпізнаватиме система автоматичної відеофіксації, читайте тут, а детальніше про розміри штрафів і як їх сплачувати тут.