У світі збільшилася кількість втрачених тропічних лісів − у 2019 році кожні шість секунд знищувались ліси площею футбольного поля. Такі дані виявив супутниковий аналіз, пише The Guardian.

За рік майже 12 мільйонів гектарів деревного покриву у тропіках втратили, зокрема майже 4 мільйони гектарів густого тропічного лісу, який зберігав значні запаси вуглецю і в якому жила велика кількість диких звірів, свідчать дані Мерілендського університету.

Найбільше дерев знищуються у Бразилії, на яку припадає більше третини всіх втрат тропічних лісів. Дані уряду показують, що вирубка лісів в Амазонії заради сільського господарства і освоєння нових земель за минулий рік стрімко зросла, пише видання.

Також пожежі в Австралії призвели до зменшення деревного покриву в шість разів порівняно з 2018 роком.

Значне зменшення лісового покриву через пожежі також зафіксували у Болівії, а в Демократичній Республіці Конго − через розвиток сільського господарства.

Міжнародна спільнота може допомогти вирішити проблему знищення лісів, вважає старша співробітниця Інституту світових ресурсів Френсіс Сеймур.

За її словами, можна запровадити економічні стимули для захисту лісів. Сеймур також закликала уряди країн запобігати спаленню лісів у країнах і посилити контроль за порушеннями.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі