На Подільсько-Воскресенському мості почали встановлювати ванти – міцні троси для кріплення та стабілізації конструкції мосту, розповів міський голова Києва Віталій Кличко та показав відео будівництва.

За словами Кличка, на мосту вже встановили 8 великих тросів. «Їх, нагадаю, місто придбало в німецької компанії Bridon-Bekaert – підприємства, що виробляє всі види промислових сталевих тросів», – розповів Кличко.

Подільсько-Воскресенський – найбільший арковий міст в Європі. На ньому облаштують 6 смуг для автомобільного руху та 2 залізничні колії під майбутнє метро – на нижньому ярусі. Прокладуть також і трубопровід.

Зараз на мосту будують пішохідну частину, яка проходитиме під аркою. Там встановлюють спеціальну огорожу. Паралельно будівельники збирають великі металеві конструкції, що стануть основою частини мосту в напрямку Подолу. 

На частині мосту в напрямку Троєщини закінчують бетонування проїжджої частини над Русанівськими садами. Також уже встановили опори над залізничним проїздом. Далі – робитимуть з’їзд із мосту на лівому березі.

За словами Кличка, відкрити автомобільне сполучення Подільсько-Воскресенським мостом планують у кінці 2020 року.