В Україні пропонують підвищити штрафи за порушення правил дорожнього руху, зокрема у стані сп’яніння та якщо дії пішохода призвели до аварії. Такий законопроєкт підтримали депутати Верховної Ради в першому читанні.

За документом, депутати хочуть прибрати з Кодексу про адміністративні правопорушення пункт про попередження й залишити лише штрафи.

За порушення ПДР штраф пропонують збільшити з 45 до 255 гривень. За порушення в стані алкогольного сп’яніння хочуть збільшити штраф зі 120 до 510 гривень.

Якщо дії пішохода спричинили аварію, штраф пропонують збільшити з 170 до 680 гривень. Таке порушення також передбачає громадські роботи від 20 до 40 годин.

Автори законопроєкту вважають, що збільшення штрафів підвищить рівень відповідальності пішоходів і поліпшить безпеку на дорогах.

Також пропонують зобов’язати пішоходів у темний час доби носити світловідбивні елементи, законопроєкт у першому читанні підтримали депутати.

Це можуть бути наклейки, стрічки чи жилети, пішоходи також можуть носити одяг, який має такі елементи. На думку авторів законопроєкту, це повинно зменшити кількість аварій з пішоходами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Шакун для The Village Україна