Парк «Крістерова гірка» розробники проєкту Генплану Києва віднесли за функціональним призначенням до території зелених насаджень загального користування – повідомили в комунальній організації «Київгенплан».

«Підставою для того, щоб замість забудови зберегти парк, стало рішення Київради про розірвання договору оренди цієї земельної ділянки площею 1,09 гектарів, укладеного із забудовником», – розповів начальник КО «Київгенплан» Сергій Броневицький.

На іншому кресленні проєкту Генплану Києва, «Озеленені, ландшафтно-рекреаційні території і території та об’єкти природно-заповідного фонду», цю ділянку визначили, як частину пам’ятки природи «Лісове урочище Крістерів».

«Отже, у проєкті Генплану міста Києва забудова парку Крістерова гірка не передбачається», –додав Броневицький.


У грудні 2019 року Київрада розірвала договір оренди земельної ділянки із забудовником ТОВ «Будінвест КМ». Таким способом зупинили забудову парку «Крістерова гірка» в Подільському районі.

Петицію киян про заборону вирубування дерев у парку «Крістерова Гірка» почали розглядати ще у квітні 2018 року. У петиції йшлося, що забудовник звів паркан навколо значної частини парку, вирубав там дерева та знищив дитячий майданчик.

Фото: Wikipedia