Влада Кіпру пообіцяла покрити витрати туристів, у яких виявлять коронавірус під час відпустки в країні, − пише The Associated Press.

В уряді повідомили, що цим туристам оплатять проживання, їжу та напої, а також ліки для них і їхніх сімей. Пацієнтам доведеться платити лише за таксі до аеропорту та квитки для повернення додому.

У Кіпрі облаштують лікарню на 100 ліжок, яка прийматиме лише іноземних туристів. Ще 112 відділень інтенсивної терапії розраховані на критично хворих іноземних пацієнтів.

На туризм припадає 13% економіки Кіпру. У 2020 році країна розраховує втратити до 70% доходів від туризму − близько 2,6 мільярдів євро.

Кіпр відновлює міжнародні авіаперельоти з 9 червня. Спочатку в країну зможуть прилетіти туристи з 19 країн, вони повинні будуть пройти тест на COVID-19 за три дні до вильоту.

З 20 червня тестування скасують для туристів для 13 країн, зокрема Німеччини, Фінляндії, Ізраїля, Греції й Норвегії. Кількість країн збільшуватиметься залежно від епідеміологічної ситуації в них.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі