У Києві, разом із новим Генпланом, розробляється транспортна стратегія – Комплексна схема транспорту, на розробку якої передбачено 29 мільйонів гривень.

У договорі на розробку є технічне завдання, яке вимагає розробити «схему розміщення вертодромів у Києві». На це звернули увагу у транспортній компанії А+С Україна.

Вертодроми можуть бути призначені для повітряних таксі, вважать у компанії.

«Служба повітряного таксі може бути створена на замовлення з мережею вузлів посадки, і в цьому плані вона дуже подібна до станцій канатної дороги, де пасажири сідають або висаджуються. Така система може працювати незалежно від дорожніх мереж, і, отже, заторів», – коментують в А+С Україна.

Планування і побудова вертодромів повинні включати необхідне енергопостачання та простір для обслуговування та ремонту. Одна з ідей у тому, щоб просто використовувати дахи теперішніх будівель – як для вертольотів. Орієнтовно, інвестиції будуть значно нижчими, ніж будівництво нових станцій чи аеропортів, вважають в А+С Україна.


 Uber показала прототип літального таксі, який схожий на гібрид літака та вертольота. Компанія назвала шорт-лист з п’яти країн, де можуть з'явитись такі таксі до 2023 року.