У Київській області з 26 травня пом’якшують карантинні обмеження, повідомив тимчасовий виконувач обов’язків голови Київської облдержадміністрації Василь Володін.

В області дозволять регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення у міському, приміському, міжміському та внутрішньообласному сполученні. Водночас кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння.

За словами Володіна, перед початком роботи салони транспорту потрібно буде дезінфікувати, а водії повинні міряти температуру тіла.

Відстань між пасажирами й водієм має становити не менше метра або в салоні має бути захисний екран. Також усі пасажири повинні носити маску в громадському транспорті.

На Київщині відновлять роботу дитячих садків та готелів, дотримуючись правил МОЗу, дозволять проводити спортивні заходи до 50 учасників і без глядачів.

Богослужіння можна буде проводити, але за умови, що у храмі буде одна людина на 10 квадратних метрів. Усі мають бути в масках, відвідувачам мірятимуть температуру.

Володін додав, що карантинні обмеження можуть посилити, якщо кількість хворих в області знову зростатиме.


 Україна після 22 травня перейшла на адаптивний карантин: обмеження поступово будуть пом’якшувати кожні 10 днів, залежно від кількості хворих в областях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Андрій Баштовий для The Village Україна