Київська обласна державна адміністрація вирішила не пом’якшувати карантин з 22 травня. Кількість випадків заховарювання на кронавірус на 100 тисяч населення перевищує норму, допустиму для послаблення обмежень, – повідомили в Київській облдержадміністрації.

«Через те, що один із необхідних чинників (а саме інцидентність) перевищує встановлений показник, регіональна комісія з ТЕБ та НС не має права ухвалити рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів», – розповіли в Київській облдержадміністрації.

Пом’якшення ухвалять, якщо загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів становитиме менше ніж 12 на 100 тисяч населення (цей показник називається інцидентність – ред). Зараз цей показник – 13,9.

У Київській облдержадміністрації додали, що вони щодня моніторять протиепідемічну ситуацію й у разі її поліпшення негайно ухвалить рішення про послаблення карантину.


Про поетапний план виходу з карантину читайте тут. Пізніше Шмигаль пояснив, що кілька етапів виходу з карантину можуть початися одночасно. Якщо в Україні почне збільшуватися кількість хворих на коронавірус, карантин можуть знову посилити.