Регіони України, де захворюваність на коронавірус іде на спад, можуть поступово відновлювати роботу транспорту, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Наприклад, роботу залізниці в Україні можуть відновити з 1 червня.

Що може запрацювати та коли:

  22 травня – регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні;

  25 травня – перевезення пасажирів у метро;

 1 червня – залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні;

  1 червня – міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом;

 15 червня – прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіатранспортом.

Які умови:

Стосується регіонів, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12 нових випадків COVID-19, середня кількість тестувань становить більше 12, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менш як 50%.


 Метро у Києві та інших містах можуть відкрити раніше запланованого – з 25 травня, але якщо не зросте захворюваність на коронавірус. 

 Грузія планує відновити міжнародне повітряне сполучення з 1 липня. До того часу Україна планує також запустити до Грузії літаки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі