Під час карантину до України повернулось понад 230 тисяч громадян. Це люди, які повернулися за сприяння Міністерства закордонних справ, розповів заступник глави МЗС Євген Єнін в інтерв’ю «Радіо Свободі».

«Загалом за сприяння Міністерства закордонних справ до України повернулося понад 230 тисяч громадян України. І цей процес продовжується», — заявив він.

Також Єнін додав, що конкретних дат щодо відновлення авіасполучення та відкриття кордонів наразі не готовий назвати жоден чиновник у країнах-партнерах. «На сьогодні переважна більшість країн украй обережно ставляться до питань відновлення перевезень, попри активний початок туристичного сезону», - розповів Єнін.


 Австрія з 15 червня планує повністю відкрити кордони з Чехією, Словаччиною та Угорщиною.

 Німеччина скасувала обов’язковий карантин для тих, хто в’їжджає з країн Євросоюзу, Шенгенської зони та Великої Британії.

 Єврокомісія запропонувала поступово відкрити внутрішні кордони між країнами, щоб відновити туризм улітку: туризм становить 10% від економіки ЄС.

 Водночас Єврокомісія також закликала країни ЄС і Шенгенської зони продовжити обмеження на в’їзд до 15 червня. Це хочуть зробити, щоб зменшити ризик поширення коронавірусу через іноземців, які подорожують до ЄС.