Австрія з 15 червня планує повністю відкрити кордони з Чехією, Словаччиною та Угорщиною. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ Австрії, пише Reuters.

Також Австрія домовилася про відкриття кордонів зі Швейцарією, Ліхтенштейном та Німеччиною. Кордони з цими країнами також будуть повністю відкриті з 15 червня.

«Наша мета − дати якомога більше свободи і якомога менше обмежень. Ці послаблення нормалізують повсякденне життя людей у прикордонному регіоні», − сказали у спільній заяві міністри внутрішніх і зовнішніх справ цих країн.

Це спільне рішення країн, щоб усунути бар’єри для подорожей між країнами. Водночас залишаться обмеження щодо Італії.

Раніше Німеччина скасувала обов'язковий карантин для тих, хто в'їжджає з країн Євросоюзу, Шенгенської зони та Великої Британії.


 Єврокомісія запропонувала поступово відкрити внутрішні кордони між країнами, щоб відновити туризм улітку: туризм становить 10% від економіки ЄС.

 Водночас Єврокомісія також закликала країни ЄС та Шенгенської зони продовжити обмеження на в’їзд до 15 червня. Це хочуть зробити, щоб зменшити ризик поширення коронавірусу через іноземців, які подорожують до ЄС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі