З початку карантину в Києві склали майже 1200 протоколів на порушників карантину, повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Контроль за дотриманням обмежувальних правил покладений на поліцію. Правоохоронці патрулюють публічні місця, парки та сквери, вулиці міста. І вони ж складають протоколи щодо порушників», – пояснив він.

З початку травня склали 86 протоколів щодо порушників, а 8–9 травня – усього 6 протоколів.

За словами Кличка, патрульні розуміли, що «люди втомилися від карантину», тому в основному проводили профілактичні бесіди з порушниками: просили не збиратися великими компаніями та не йти на пікніки в парки і сквери.

«Основні порушення, за інформацією правоохоронців, були зафіксовані біля пам’ятників і монументів. Там збиралися нечисленні мітинги. У зв’язку з обмеженнями, правоохоронці пропускали на територію парків по дві особи з визначеним проміжком часу. І з вимогою дотримання дистанції в півтора метри», – додав міський голова.


В Україні продовжили карантин до 22 травня, але певні обмеження зніматимуть з 11 травня: дозволять роботу перукарень, літніх майданчиків закладів харчування, а людям дозволять відвідувати парки, спортивні та дитячі майданчики.

 Карантин в Україні через епідемію коронавірусу продовжать і після 22 травня, сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

 Другий етап пом’якшення карантину запланований на 22 травня: планують запустити громадський транспорт, відкрити готелі та дитячі садочки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна