У Києві планують відновити роботу громадського наземного транспорту у звичайному режимі після 22 травня, повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Ми плануємо після 22 травня відновити роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі. Але треба розуміти, що зупинити громадський транспорт можна за один день. А от, аби повністю відновити його роботу, потрібен деякий час. Тобто, це робиться поступово», – пояснив він.

Досі наземний транспорт працював в обмеженому режимі − користуватися ним можна лише зі спеціальними квитками.

На карантині громадським транспортом могли скористатися лише пасажири зі спецквитками / Володимир Шуваєв для The Village Україна

У місті планують відновити маршрути громадського транспорту, і в першу чергу відновлюватимуть роботу трамваїв та тролейбусів.

Кличко додав, що зараз громадський транспорт працює на 22 маршрутах − це більше 300 автомобілів.

Переглянути розклад громадського транспорту та маршрути під час карантину можна за посиланням.


 Кличко також закликав уряд відкрити метрополітен у місті з 25 травня. За його словами, це дозволить перерозподілити потік пасажирів і нормалізувати роботу всього громадського транспорту.

В Україні продовжили карантин до 22 травня, але певні обмеження зніматимуть з 11 травня: дозволили роботу перукарень, літніх майданчиків закладів харчування, а людям дозволили відвідувати парки, спортивні та дитячі майданчики.

Карантин в Україні через епідемію коронавірусу продовжать і після 22 травня, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. А метро й міжміський транспорт за прогнозами мають запрацювати «трохи раніше» середини літа.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Андрій Баштовий для The Village Україна