Ввечері 12 травня у Києві відбулась акція: на найбільших подієвих локаціях увімкнули прожектори світла і спрямували їх у небо − промені могли бачити усі жителі Києва.

Світло встановили, зокрема, на Поштовій площі, у Маріїнському парку, на ВДНГ та території Музею історії України на Десятинній, пише hromadske.

Промені прожекторів помітні у будь-якій частині Києва / hromadske
Прожектори на локації біля «Батьківщини-матері» / Оля Закревська

Акцію влаштували на підтримку концертної індустрії: просять уряд розробити план виходу індустрії з карантину і пропонують з цим допомогти.

Який вигляд мала акція з Лівого Берега / Євген Волченський
Вікторія Квітка

Пояснюють, що кафе та ресторанам дозволили облаштувати літні майданчики, а перукарям − попередній запис з вимогами дистанції. Проте, сфера культурних індустрій, за словами організаторів, «у забутті».

Алекс Глущенко
Який вигляд мала акція для мешканців центру / Анастасія Свіріденко

«Понад 250 тисяч офіційних працівників опинилися без роботи, в уряді не існує сценарію для них. Саме тому культурна індустрія об’єднується, щоб звернути на себе увагу», − пояснюють організатори акції.

Який вигляд мала акція з Лівого Берега / Євген Котенко

Усіх, хто помітив промені світла, закликали публікувати фото у соцмережах із хештегом #стопкультурнийкарантин.


В Україні продовжили карантин до 22 травня, але певні обмеження зніматимуть з 11 травня: дозволять роботу перукарень, літніх майданчиків закладів харчування, а людям дозволять відвідувати парки, спортивні та дитячі майданчики.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі