Авіакомпанії, які анонсують польоти з України на травень-червень, вводять людей в оману. Поки не йдеться про відновлення авіасполучення України з іншими країнами – пише «Громадське» з посиланням на прессекретарку Міністерства інфраструктури України Оксану Герасимову.

У Мінінфрастуктурі розповіли, що такі заяви авіакомпаній не означають, що Україна може відновити авіасполучення з іншими країнами, адже всі рішення ухвалюватиме виключно Кабінет Міністрів України.

«Щодо дій авіакомпанії з продажу квитків на 23 травня – такі дії до ухвалення рішень урядом є передчасними та вводять в оману пасажирів. Рекомендації щодо роботи аеропортів готуються, відкриття сполучення з іншими країнами залежить від рішень відповідних урядів щодо відкриття кордонів для громадян іноземних країн та епідеміологічної ситуації», – додала Герасимова.


Напередодні авіакомпанії Wizz Аir, Lufthansa і Czech Airlines планували наприкінці травня та на початку червня відновити рейси з України. Лоукостер Wizz Аir з 23 травня відкрив бронювання квитків, а в Czech Airlines повідомляли про відновлення рейсів з 24 травня.