В Україні скоро почне роботу перша CRM-система обліку безхатченків – її запуск ініціювали благодійна барахолка «Кураж» та проєкт допомоги безпритульним Suka_zhizn. Вони почали співпрацю у лютому.

Навіщо запускають?

За офіційними даними у Києві майже 2 тисячі безхатьків, за неофіційними – майже 50 тисяч. Система допоможе сформувати єдину базу даних про безпритульних у Києві, а згодом і в Україні.

Що дасть система обліку безхатьків:

 Сформують єдину базу даних про безпритульних людей в Україні;

 Налагодять співпрацю місцевої влади та організацій, які допомагають безхатченкам;

 Допомагатимуть повернути безхатченків до нормального життя.

Пілотний запуск системи відбудеться у Києві, далі у – всій Україні. Планують завершити підготовчі роботи по налаштуванню та брендингу наприкінці травня, а тоді – презентувати систему, зокрема, місцевій владі.

Як працюватиме?

На кожного безпритульного в системі буде заведена картка. У картці буде описано, як і чому людина потрапила на вулицю, як довго на вулиці та яку допомогу отримувала.

Щоб безхатьки не дублювались в системі, планують використати систему нейроідентифікації за фото.

Кожен безпритульний отримає картку чи браслет для швидкої ідентифікації. Якщо картка чи браслет будуть втрачені – допоможе система нейроідентифікації.

На запуск витратили 131 тисячу гривень: придбали ліцензію на CRM з інтеграцією, дизайном, оплатою роботи спеціалістів та касових операцій. Використали кошти зі спільної скарбнички «Куражу» та Suka_Zhizn.


 Благодійна барахолка «Кураж» почала співпрацю з проєктом допомоги безпритульним Suka_zhizn у лютому. Благодійники допомагатимуть повернути безхатьків у соціум. 

 «Кожен з них має шанс на те, щоб перестати бути бездомним» – читайте історії людей, які допомагають безхатькам.

Я чотири роки жив на вулиці – читайте історію Євгена Щербини.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі