Жителі всього світу впродовж 2020-го року через пандемію коронавірусу втратили понад 3,4 трильйона доларів, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на голову 74-ї сесії Генасамблеї ООН, представника Нігерії Тіджані Мухаммада-Банді.

«Згідно з даними Міжнародної організації праці, через пандемію коронавірусу у 2020 році люди по всьому світу зазнали збитків у розмірі 3,4 трильйона доларів. Усі країни (...) в цей час під великим тиском. Жодна країна світу поодинці не може вистояти проти таких труднощів. Ми (ООН – ред.) хочемо спільними зусиллями перемогти пандемію COVID-19», – розповів Мухаммад-Банді.

Для цього, за словами Мухаммад-Банді, повинна бути створена нова стійка система, яка припинить війни в різних країнах. «Ми закликали весь світ до припинення війн. Зараз кризова ситуація в усьому світі», – додав він.


Станом на ранок 5 травня у світі з початку пандемії коронавірусу зафіксували 3 мільйони 648 тисяч 201 інфікованих, з них – 252 тисяч 207 пацієнтів померли, а 1 мільйон 200 тисяч 170 — одужали.