В Україні перенесли запуск системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху через карантин, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

Пілотний проєкт запустили у Києві 12 березня, а по всій країні його мали запустити 1 травня 2020 року. Тоді у столиці за кілька годин зафіксували понад 30 тисяч порушень правил дорожнього руху.

У міністерстві пояснили, що карантинні обмеження частково стосуються роботи підрозділів Нацполіції, які залучені у процесі роботи системи автофіксації.

МВС вирішив відтермінувати повноцінний запуск системи до закінчення «режиму суворого карантину», тобто не раніше 12 травня.


 У травні водії-порушники вже отримають повідомлення про штрафи через порушення ПДР, які зафіксували у Києві під час пілотного проєкту автофіксації. Перевірити, чи є порушення, можна в електронному кабінеті водія, на сайті МВС і в додатку «Дія».

На українських дорогах у 2020 році встановлять 250 камер автофіксації, кажуть у Мінінфраструктури. Які порушення ПДР розпізнаватиме система автоматичної відеофіксації – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: МВС