Кількість велосипедистів у Києві під час карантину зросла більш ніж у 2,5 рази в порівнянні з весною 2019 року – підрахувала ініціатива U-Cycle.

Підрахунок у Києві провели 22 квітня 2020 року: у той день на вулицях міста понад 5400 людей користувалися велосипедом.

Як рахували?

Протягом двох годин у вечірній час пік волонтери рахували велосипедистів на 23-х перехрестях, що розташовані на радіальних маршрутах від центру до «спальників». Так фіксуються саме ті люди, які користуються велосипедом для своїх ділових поїздок, а не лише для рекреації.

Дані підрахунку не показують абсолютне число велосипедистів, але свідчать про динаміку використання велосипеду як транспорту – пояснюють в U-Cycle.

Ініціатива закликала КМДА запроваджувати практики велокористування й облаштувати тимчасові велосмуги на всіх вулицях, по яких проходять магістральні веломаршрути.

Велосипедом під час карантину більше користуються чоловіки / Анна Бобирєва для The Village Україна

«Велосипед став одним із варіантів безпечного пересування. Багато міст у всьому світі впроваджують схеми перерозподілу вуличного простору на користь велосипедистів і пішоходів. Наприклад, у Парижі 650 кілометрів велодоріжок готують до 11 травня, коли у Франції почнеться ослаблення карантину», – коментують в U-Cycle.


 Під час карантину дозволили роботу веломагазинів і веломайстерень.