Під будинком генпрокурорки Ірини Венедіктової триває акція протесту проти завершення досудового слідва у справі Катерини Гандзюк.

Учасники акції вимагають відставки генпрокурорки – пише hromadske. Люди скандують «Венедіктова виходь».

За словами учасниці й організаторки ініціативи «Хто замовив Катю Ганзюк?» Марини Хромих, учасники акції не задоволені зустріччю з представниками прокуратури, які займаються справою Гандзюк.

«Ми переконалися, що Олексій Симоненко (заступник генпрокурорки − ред.) абсолютно не розбирається у справі, що ніхто з представників ГПУ не збирається шукати замовників убивства», − сказала вона.

Перед цим акцію протесту влаштували під Офісом Президента. Учасники вимагали пояснення від президента Володимира Зеленського й звільнення Венедіктової.

Учасники акції вважають, що завершення досудового слідства є передчасним, оскільки генпрокуратура й Служба безпеки України мають ще три місяці для слідства.

СБУ завершила досудове розслідування у справі Катерини Гандзюк. Розслідування встановило, що кінцевий замовник є голова Херсонської облради Владислав Мангер. Він й Олексій Левін мають статус підозрюваних.


У липні 2018 року облили кислотою херсонську активістку й радницю міського голови Катерину Гандзюк. Після кількох місяців у реанімації, 4 листопада, Катерина Гандзюк померла в лікарні.

Улітку 2019-го організатора нападу Сергія Торбіна засудили до шести з половиною років в’язниці; нападник Микита Грабчук отримав шість років позбавлення волі. Ще двом причетним до нападу на Гандзюк: Володимирові Васяновичу, В’ячеславу Вишневському – дали по чотири роки в’язниці, а Вікторові Горбунову – три роки за ґратами.