У Києві запустили Telegram-бот для людей, які перебувають на самоізоляції. Його створив моніторинговий центр із протидії поширенню COVID-19, повідомив радник міського голови Володимир Бондаренко.

«Самоізольовані мають дотримуватись обраного режиму. Проте навряд чи комусь цікаві регулярні візити перевіряльників до помешкання. Відтепер контроль можна здійснювати дистанційно», – розповів він.

Тепер кияни на самоізоляції отримуватимуть push-повідомлення, на яке потрібно відповісти протягом 10 хвилин і увімкнути свою геолокацію на телефоні. Ці дані отримує оператор моніторингового центру.

Сповіщення приходитимуть кілька разів на день. Якщо повідомлення ігноруватимуть або людина перебуватиме поза зоною самоізоляції (більше, ніж на 100 метрів далі від зони), її направлятимуть до правоохоронців.

Якщо поліцейські підтвердять порушення режиму самоізоляції, то порушника оштрафують на 17 тисяч гривень. Правоохоронці вже склали 66 протоколів за порушення режиму самоізоляції.

Моніторинговий центр зробив 9 тисяч дзвінків та опитувань із людьми на самоізоляції: про їхнє самопочуття, перебування на ізоляції та контакти за останній час.

Також центр спілкується з киянами, які в групі ризику. До такої групи увійшло більше 40 тисяч киян, їх контролює Моніторинговий центр.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА