Почали демонтаж старого входу до Київського зоопарку у Києві. Знімки опублікував у Facebook Олександр Гусєв.

«Зараз демонтують старі ворота і турнікети в зоопарку, а також приміщення кас. Їх уже частково розібрали, ворота вже зняли. Приміщення кас розбирають за допомогою бульдозера. Територію обгородили парканом і шестиметровою сіткою, щоб нічого не впало в озера і на тротуар. Демонтаж обіцяють закінчити через два тижні», – повідомив гендиректор зоопарку Кирило Трантін для «Сегодня».

Там, де був старий вхід, буде продовжена огорожа зоопарку до нового входу.

Старі скульптури – левів і бізона, які прикрашали вхід до Київського зоопарку з 1968 року (з часу останньої реконструкції), поки залишають на місці. Скульптури, за словами гендиректора Трантіна, стали аварійними.

«Старі скульптури левів і зубрів ніхто знищувати не буде, хоча вони в дуже поганому стані. Їх демонтують і встановлять на території зоопарку», – додав Трантін.

Такий вигляд має скульптура жирафа біля нового входу до зоопарку, який планують відкрити після карантину / Олександр Гусєва

Нову скульптуру бізона встановлять біля нового входу через тиждень. Нову скульптуру левів встановлять до Дня Києва, наприкінці травня.


 Новий вхід у зоопарк буде на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної: там завершують оздоблювальні роботи, всі зовнішні мережі вже проклали та змонтували. Новий вхід вимостять тротуарною плиткою та здійснять благоустрій території навколо.

Роботи з реконструкції Київського зоопарку почалися влітку 2017 року. КМДА виділила на першу чергу робіт 200 мільйонів гривень.

Фото: Олександр Гусєв