Поліція столиці склала 66 протоколів за порушення режиму самоізоляції, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

«Хочу нагадати, що в столиці продовжує працювати Моніторинговий центр із протидії розповсюдженню COVID-19. До групи ризику, що контролює центр, увійшли понад 40 тисяч киян. Ті, хто прибули з країн із великим розповсюдженням вірусу та ті, хто контактували з хворими», – розповів Кличко.

За словами Кличка, Моніторинговий центр вже здійснив майже 9 тисяч контактів для отримання інформації – дзвінків та опитувань про самопочуття, про перебування в самоізоляції, про контакти за останній час. «Ті, хто відмовляється йти на контакт із центром, далі матимуть справу з правоохоронцями. Поліція вже склала 66 протоколів за порушення режиму самоізоляції. Щодо тих людей, які нехтують правилами та наражають на небезпеку інших», – додав Кличко.

Також у Києві порушили кілька кримінальних проваджень за «поставлення особи в небезпеку зараження вірусом та за порушення карантинних обмежень».

Загалом за цей час правоохоронці склали 951 протокол щодо порушників правил обмежень. З них зокрема: 179 – за перебування без масок у громадських місцях, 21 – за перебування групою більше 2 осіб. За результатами розглядів у судах, до бюджету стягнуто майже 177 тисяч гривень.


Пік захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у Кабміні очікують на початку травня.

3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ ЯКІ. Офіційно обмеження мали тривати до 24 квітня. Тепер їхній термін подовжили до 11 травня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства й критичну інфраструктуру.

Що означає режим надзвичайної ситуації й чим відрізняється від надзвичайного стану, ЧИТАЙТЕ ТУТ.