Освітній проєкт #Stop_sexтинг запустив однойменний Telegram-бот, який допомагає захищати дітей від сексуального насильства в інтернеті.

StopSextingBot відповідає на питання про те, як діяти, якщо дитину просять надіслати інтимні фото або вона вже відправила комусь оголені фото. Також бот підкаже, що робити, якщо дитину почали шантажувати фотографіями та як видалити небажані фотографії з мережі.

«Нині в умовах пандемії, інтернет-трафік розвинених країн виріс більше, ніж на 50%, тим самим збільшуючи кількість кіберзлочинів. StopSextingBot знає багато про сексуальні ризики онлайн, і допоможе знайти відповіді на запитання, що стосуються безпечної комунікації та поведінки в інтернеті»,  розповіли автори проєкту.

За даними звіту британської організації Internet Watch Foundation, у 2019 році 132 700 опрацьованих повідомлень у мережі містили зображення і/або відеозапис дітей, які зазнали сексуального насильства, з них 40% – матеріали із зображенням дітей молодших десяти років. Як повідомляють в організації, мінімальний час, за який можна змусити дитину зробити інтимні фото – 18 хвилин.


Команда проєкту #Stop_sexтинг раніше вже запустила соціально-просвітницький сайт, який має розповідати, як захистити дітей від сексуального насильства в інтернеті. Він доступний за лінком.