В Україні розробили цифрові паспорти, які можна буде використовувати у додатку «Дія». Тепер вони доступні кожному, хто користується додатком.

Також на порталі «Дія» доступні такі функції: функція пуш-повідомлень, єдиний портал електронних послуг, онлайн-відкриття / зміна даних / закриття ФОП, кабінет громадянина: можливість кожному побачити, що знає про вас держава (авто/техпаспорт/земля/нерухомість), електронні студентські, можливість отримати статус та допомогу по безробіттю, сервіс для підписання документів онлайн з використанням електронного підпису.

Нині на порталі доступні 27 публічних послуг онлайн. Також у додатку розробили функцію контролю громадян, які перебувають на самоізоляції.


 «Дія» – це концепція «держави у смартфоні», де планують об’єднати всі державні послуги в одному сервісі. Проєкт створили на замовлення Міністерства цифрової трансформації.

 Першими документами в додатку стали доступні цифрові водійські права та техпаспорт. Вони містять цифровий вигляд оригінальних документів та QR-код. Їх, зокрема, можна використовувати для подорожей по Україні.

 Додаток можна завантажити у Play Market та App Store.

 Читайте, що робити, якщо в додатку «Дія» не завантажуються права.