МОЗ буде пропонувати уряду продовжити карантин до 12 травня, але з пом’якшенням, зокрема пропонують дозволити людям виходити на прогулянки в парки – сказав на брифінгу 21 квітня міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Це пов’язано з рівнем захворюваності на коронавірус – пояснив міністр.

«На найближче засідання уряду будемо виносити постанову про продовження дії карантину. Продовжувати ми збираємося до 12 травня. Це викликано нашим рівнем захворюваності й небезпекою, яку становить коронавірусна хвороба»,  – каже Степанов.

Водночас МОЗ пропонуватиме пом’якшення карантинних заходів, зокрема, хочуть дозволити прогулянки парками й відвідування музеїв і бібліотек.

«Але ці прогулянки будуть обмежені за кількістю осіб і засобів індивідуального захисту під час прогулянок», — сказав Степанов.

Будуть діяти обмеження щодо дистанції між людьми й вимога носити маски. Збережеться вимога про обов’язкове вимірювання температури на вході до закладів.

Офіційно карантин в Україні триває до 24 квітня.


 Президент Володимир Зеленський допускає пом’якшення карантинних заходів в Україні після 24 квітня, якщо ситуація з коронавірусом не буде погіршуватися. 24 квітня влада має повідомити про своє рішення.

 Виходити з карантину УКРАЇНА МАЄ В ТРАВНІ відповідно до стратегії уряду, яку опублікував прем’єр-міністр Денис Шмигаль. У травні планують відновлення роботи громадського транспорту, але в масках, вільне відвідування зон відпочинку тощо.